Gratis verzending vanaf 50 euro

Beveiligde betaling

lordsxlilies

lordsxlilies is jouw go-to voor super comfortabel & zacht home-, night- en leisurewear met frisse & vrouwelijke designs. Onze handgetekende prints zijn volledig natuurgeïnspireerd.

 

Wear it your way
At home, in bed, out there

 

Wij maken de styles, maar het is aan jou om te bepalen hoe ze in jouw leven passen. Als jouw outfit thuis comfortabel aanvoelt, waarom zou deze dan ook niet comfortabel zijn op het werk of buiten? Vind vrijheid in onze zachte materialen en stoffen en draag jouw favorieten hoe je je ook voelt binnen, buiten, altijd en overal.

 

Belgian freedomwear
Made with respect - for the freedom of others and for our planet.

 

lordsxlilies is onderdeel van The Woody Group, gekend voor zijn typisch Belgisch oog voor detail, übersofte materialen en kwaliteit in fashion design. 

 

 We willen dat je je comfortabel voelt in onze designs, maar dat je ook weet hoe en in welke omstandigheden jouw kleding werd gemaakt. Dat is waarom transparantie en communicatie zo belangrijk zijn voor ons. Ons hoofdkantoor en design departement is gelegen in Gent, België. Het grootste deel van onze productie gebeurt door onze eigen fabriek, die gelegen is in Turkije. Door zelf te produceren zijn we zeker dat onze werknemers een eerlijke behandeling krijgen en dat onze producten worden gemaakt onder eerlijke en veilige omstandigheden. Een deel van onze productie ligt in de handen van externe fabrikanten in China en India. Deze worden zorgvuldig uitgekozen. Bovendien werken we enkel met leveranciers die werden gescreend – of bereid zijn zich te laten screenen – door Fair Wear Foundation, een organisatie die streeft naar een meer ethische productie.

 

Leader status bij Fair Wear

Drie jaar nadat we lid werden van de Fair Wear Foundation mogen we onszelf trots Leader noemen. Deze unieke status toont aan dat we extra inspanningen leveren om eerlijke arbeidsvoorwaarden in de praktijk te brengen. Samen met Fair Wear streven we naar het nieuwe normaal: een textielsector met een eerlijke behandeling van de mensen die onze collecties maken.


De unieke Leader-status werd nog maar aan drie Belgische bedrijven toegekend. Het is de bekroning na de vele positieve initiatieven die we de voorbije jaren initieerden. Om het resultaat te peilen vonden er onder andere een audit en tevredenheidsenquêtes in onze Turkse fabriek plaats.

De Fair Wear Foundation, waar we sinds 2019 lid van zijn, is een internationale non-profit organisatie die zich inzet voor betere werkomstandigheden in textielfabrieken in 11 productielanden. De onafhankelijke instantie beoordeelt kledingbedrijven en ondersteunt hen om correcte arbeidsomstandigheden voor textielarbeiders te creëren. In vele productielanden bestaan er in de textielsector immers nog steeds belangrijke risico’s met betrekking tot kinderarbeid, gedwongen arbeid, overmatig overwerk, discriminatie op de werkvloer en een gebrek aan sociale dialoog, arbeidscontracten en leefbare lonen.

De Fair Wear Foundation controleert regelmatig de implementatie van deze arbeidspraktijken door middel van fabrieksaudits en werknemersinterviews en rapporteert publiekelijk over de evolutie die hierin geboekt wordt. Hiervoor worden Brand Performance Checks gebruikt, onafhankelijke beoordelingen van hoe elk aangesloten merk werkt aan verbetering van de arbeidsomstandigheden in hun toeleveringsketens. Leden worden beoordeeld aan de hand van een aantal indicatoren en op basis van hun scores toegewezen aan een categorie die in het geval van The Woody Group de hoogste is, namelijk 'Leader'. De unieke Leader-status werd nog maar aan drie Belgische bedrijven toegekend.

 

Meer dan een eerlijk loon

Elke werknemer heeft recht op een goed salaris én een fijne werkplek waar ieder zich goed in zijn of haar vel voelt. We willen onze collega’s in onze Turkse fabriek meer bieden dan een minimum loon. Anno 2022 krijgen de werknemers in Turkije een leefbaar loon, dat in lijn is met de door de Turkse vakbond vastgestelde kosten van levensonderhoud. Dit loon wordt steeds geëvalueerd en is onderhevig aan de toenemende inflatie.

 

 In ons Turks productieatelier zijn meer dan 200 mensen aan de slag. Ze worden dagelijks opgehaald door speciaal daarvoor ingelegde bussen. Medewerkers met jonge kinderen kunnen terecht in de privécrèche in het atelier. Vorig jaar konden daar twintig kinderen opgevangen worden, waarvan tien intussen succesvol naar school gaan. Deze dienst is volledig gratis, net als de warme maaltijd die medewerkers ‘s middags in het bedrijfsrestaurant krijgen.

 

De Leader-status is niet onze laatste stap in het proces om een correcte en duurzame werkgever te worden die oog heeft voor de wereld waarin we actief zijn. Zo is de groep lid van Close The Loop-netwerk, een initiatief van Flanders DC en Vlaanderen Circulair dat de industrie stimuleert om af te stappen van een lineair systeem en het circulaire model te omarmen.